Lækker jordbær-balsamico karamel

Jeg elsker karamel 😋

Her er en skøn version med jordbær smag, og et lille hint af balsamico til at styre alt det søde.

Cirka til 3 forme. Juster evt ned i mængden.

150 g jordbærsirup (se opskrift længere nede)

90 g fløde

300 g sukker

40 g glukose

100 g smør, stuetemperatur

3 tsk balsamico

Varm fløde og jordbærsirup op og hold varm.

I en 3-4 liters gryde varmes glukosesirup op, og herefter tilsættes sukkeret lidt af gangen.

Varm indtil sukkeret er karameliseret, mens du rører så lidt som mulig, uden at det brænder på 😉

Tilsæt jordbær-fløden langsomt over flere gange, og rør karamellen sammen til en homogen masse.

Tag af varmen og tilsæt smørret.

Tilsæt balsamico, når karamellen er kølet lidt ned.

Støb i mørk, mælk eller Ruby chokolade 😋

Formen er fra chocolate world, nr CW1673, og farverne er hvid kakaosmør prikker, lilla stribe og enten malet med kobberpulver eller bare støbt i mørk chokolade.

Obs: Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver mig kommission, hvis du køber noget. Jeg linker kun til foretrukne webshops og produkter jeg selv bruger. Hvis du køber noget gennem et affiliate link, støtter du min side uden at det koster dig noget.

Formen og kakaosmørret kan købes hos

Hellebergs kager, bagetid, eller Bagebixen.

Tip: husk tjek deres Black friday tilbud 😁 Jeg ender som regel altid med at købe noget nyt legetøj i form af forme 🙈

Hvis du vil vide mere om hvordan jeg leger med farverne, kan du kigge her

Jordbær sirup lavede jeg i morges sådan, men det kan helt sikker også laves med frosne jordbær

500 g jordbær

250 g sukker

Lidt vand (fx 1 dl)

1 vaniljestang

Rens jordbærrene, og skær dem over i halve.

Kom jordbær og sukker i en gryde med vaniljen. Tilsæt vandet og kog roligt op. Lad det simre til jordbærrene er mørre, og siruppen har en lidt tyk konsistens.

Si jordbær fra, og hæld på skoldede flaske.

Jeg skylder mine flasker med atamon, for at forlænge holdbarheden.

Er også godt på is 😋

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *