Jordkloden smager af passionsfrugt og estragon

Jeg har leget lidt med nye farveteknikker, og smage i ganache. Begge dele er gået ret godt, hvis jeg selv skal sige det 😁

Jeg er fornyelig blevet inspireret til at prøve lidt flere krydderurter og det søde køkken, og har her kombineret estragon med passionsfrugt. Det giver en rigtig lækker og frisk ganache.

80 gram fløde

20 gram glukose

80 gram passionsfrugtsaft

300 gram hvid chokolade

20 gram smør

Estragon, en hel frisk plante

Passionsfrugt koges ind, til ca halvdelen.

Fløden koges op med glukose, når passionsfrugten er kogt ind.

Begge varme væsker hældes over chokoladen og rører sammen.

Alle blade fra en lille estragon plante, og smørret tilsættes, og blendes i ganachen, til estragon er fint delt.

Ganachen er her fyldt i fine små jordkloder 🌎

Jeg har først lavet hvide skyer ved med en finger hurtigt at “swipe” rundt i formen. De er lavet ret tilfældigt.

Herefter har jeg lavet de grønne kontinenter med en pensel. Jeg har lavet dem i frihånd, men forsøgt at lave fx nord-syd Amerika og Australien som de ser ud 😊

Til sidst er de airbrushet blå, og afsluttet med et lag hvid farve, for at få farverne til at poppe

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *