Jordkloden smager af passionsfrugt og estragon

Jeg har leget lidt med nye farveteknikker, og smage i ganache. Begge dele er gået ret godt, hvis jeg selv skal sige det 😁

Jeg er fornyelig blevet inspireret til at prøve lidt flere krydderurter og det søde køkken, og har her kombineret estragon med passionsfrugt. Det giver en rigtig lækker og frisk ganache.

80 gram fløde

20 gram glukose

80 gram passionsfrugtsaft

300 gram hvid chokolade

20 gram smør

Estragon, en hel frisk plante

Passionsfrugt koges ind, til ca halvdelen.

Fløden koges op med glukose, når passionsfrugten er kogt ind.

Begge varme væsker hældes over chokoladen og rører sammen.

Alle blade fra en lille estragon plante, og smørret tilsættes, og blendes i ganachen, til estragon er fint delt.

Ganachen er her fyldt i fine små jordkloder 🌎

Jeg har først lavet hvide skyer ved med en finger hurtigt at “swipe” rundt i formen. De er lavet ret tilfældigt.

Herefter har jeg lavet de grønne kontinenter med en pensel. Jeg har lavet dem i frihånd, men forsøgt at lave fx nord-syd Amerika og Australien som de ser ud 😊

Til sidst er de airbrushet blå, og afsluttet med et lag hvid farve, for at få farverne til at poppe

10 comments

 1. Jeg har fundet meget inspiration i dine virkelig flotte chokolader, og forsøgte mig derfor i dag for første gang med farvet kakaosmør fra Roxy and Rich. Jeg malede i formen med pensel først, og støbte dernæst. Tempereringen af selve skallen har jeg fint styr på – og halvdelen af chokoladerne kom da også fint ud af formen. Men den anden halvdel gjorde ikke. Mistænker, at kakaosmørret ikke har været tempereret ordenligt. Har du nogle fif til hvordan det sikres, når man ikke har mikroovn. Jeg har brugt en kop kogende vand til at vandbade bøtten i, rystet det godt, og malet med det, når det var i flydende form. Bør jeg stikke et termometer ned i bøtten, eller hvordan ved du, at den er klar?

  1. Hej Amalie
   Dejligt du bliver inspireret
   Det er enten selve temperering af kakaosmør der ikke har været helt perfekt, eller også har du fået arbejdet for meget med farven, da du malede. Hvis man får malet meget “frem og tilbage” varmes kakaosmørret op og det kan ødelægge temperereringen.
   Jeg bruger selv et infrarødt termometer, så tjekker lige temperaturen inden jeg bruger farverne. Men evt så stop inden alt farven er smeltet og brug det. Hvis 75 % er smeltet må temperaturen være ok og du sikre du beholder gode krystaller
   Venlig hilsen Mie

 2. De er godt nok flotte!! Hvad er arbejdstemperaturen på kakaosmør? Og hvor varm må det være?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *