Skildpadde-kopier

Mmm, skildpadder fra Toms er jo en klassiker!
Skøn karamel og romcreme – what’s not to like!

Her er min version, samt forklaring på mine farvede hjerter.

Obs: Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver mig kommission, hvis du køber noget. Jeg linker kun til foretrukne webshops og produkter jeg selv bruger. Hvis  du køber noget gennem et affiliate link, støtter du min side uden at det koster dig noget.

Til mine skildpadder bruger jeg min karamel opskrift, som I får her

Karamel
120 g. fløde
1/2 vaniljestang
40 g. glukosesirup
80 g. sukker
20 g. blød smør
Lidt god salt

Start med at veje alt af, så det er klar. Der er ikke tid til det midt i det hele 🙂
Varm fløden med vaniljestang/vaniljefrø til kogepunktet i en lille gryde, og sæt til side.
I en 3-4 liters gryde varmes glukosesiruppen op.
Herefter tilsættes sukkeret lidt af gangen under rolig omrøring. Når det tilsatte sukker er smeltet tilsættes mere.
Når alt sukkeret er tilsat røres roligt, indtil sukkeret er karamelliseret og skøn lysebrun. Nu tilsættes fløden langsomt, og lidt af gangen. Pas på: Tilsætter du alt fløden for hurtigt vil det bruse voldsomt op!
Herefter koges massen til den når 110 grader, hvorefter den tages af varmen og køler ned. Tilsæt smør og salt, og lad det køle ned.

Rommen tilsættes som en creme i mine skildpadder – men I kan også vælge at tilsætte det direkte i karamellen.
Jeg bruger fondant (ikke det til kageovertræk! Men sådan en hvid fløjsblød creme som i After Eight). Det kan man lave selv, men mit driller voldsomt i år, og har krystalliseret hver gang.
I kan se en opskrift her. Men grundet mine udfordringer har jeg i år købt fondantpulver, og blandet med varmt vand. Det kan I købe fx. hos Matas.
Jeg blander pulver med vand, til ønsket konsistens, og tilsætter rigtig rom efter smag. Man kan vælge at tilsætte romessens, men jeg synes rigtig rom smager bedst. Desuden har alkohol en konserverende effekt, så fyldet vil holde længere.

Jeg har farvet de fine hjerte med farvet kakaosmør. Købes her.
Jeg har først lavet pletter med en tandbørste. Se hvordan i dette indlæg
Herefter har jeg med en en fingerspids duttet rød farve i formen. Jeg blandede hele tiden rød + hvid farve i en skål, for at få forskellig dybde i farven 🙂
Husk at tage en plastikhandske på, ellers ligner jeres hånd noget der er løgn.  Jeg har købt mine på apoteket, men I kan fx. også købe dem her 
Husk ikke at købe latex-handsker, hvis I kender nogle allergikere.

9 comments

 1. Hej
  Så flotte chokolader du laver. Har lige kigget på bagetid.dk. De har farver kakaosmør ( 5 i en pakke). Der skriver de, det blot smeltes i vandbad. Er det så tempereret og klar til brug?? Tænker man skal bruge meget små mængder, så er det nemmere i micro som du skriver? 🙂
  Skal man passe på det ikke bliver for varmt?
  Og slutteligt, kan det gøres koldt og bruges igen en anden gang? Når det har været varmet.. på forhånd tak 🙂

 2. Hej
  Så flotte chokolader du laver. Har lige kigget på bagetid.dk. De har farvet kakaosmør ( 5 i en pakke). Der skriver de, det blot smeltes i vandbad. Er det så tempereret og klar til brug?? Tænker man skal bruge meget små mængder, så er det nemmere i micro som du skriver? 🙂
  Skal man passe på det ikke bliver for varmt?
  Og slutteligt, kan det gøres koldt og bruges igen en anden gang? Når det har været varmet.. på forhånd tak 🙂

  1. Hej Mia
   Ja, bare man smelter forsigtigt, så det ikke bliver for varmt er der ingen problemer Udfordringen med vandbad er primært at vand og kakaosmør ikke kan lide hinanden, så det er vigtigt at tørre bøtterne godt af.
   Det kan sagtens køles med, og bruges igen og igen
   Rigtig god fornøjelse!

 3. Hej Mie.
  Mange tak for inspiration
  Jeg er helt ny i kakaosmør verdenen, og jeg kan desværre ikke rigtig få det til at virke. Jeg har prøvet at smelte det i mikroovn, da jeg prøvede at sprøjte noget på med en tandbørste, blev det ved med at være klistret og smitte af. Er det, det der sker hvis det er for varmt ? Syntes bare ikke rigtig det blev flydende. Har du evt nogle tips, så det forhåbentligt lykkes i år på forhånd mange tak og endnu engang tak, for en kanon inspirerende side

  1. Hej Inger
   Uh, godt spørgsmål Jeg kan forestille mig, at det har været for varmt,. Du behøver ikke smelte det hele, men bare så du kan få noget ud. Prøv evt at tjekke temperaturen. Jeg vil anbefale dig, at ryste det rigtig godt, inden du bruger det. Du kan evt overveje at sætte formen i køleskabet, så det er helt fast inden du støber.

 4. Hej hvad er en god salt.??? Tænker hvad mærke er bedst, til at komme i chokoladen. M.v.h. Mette Andersen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *