Hver jul må der laves en enkelt form med kaffe – manges favorit. Kaffe og mørk chokolade er jo en klassikere, så naturligvis skal det kombineres.
Jeg drikker dog ikke kaffe, og ejer ikke engang en kaffemaskine – derfor er mit fyld lavet med Nescafé.
80 ml fløde
15 g. honning eller glukosesirup
15 g. blødt smør
100 g. hakket mørk chokolade (ca. 60 %)
2 tsk Nescafé (tilpas evt til egen smag)
Fløde opvarmes med glukosesirup og kaffepulver til kogepunktet, og hældes derefter over den hakkede chokolade.
Rør med cirkulærer bevægelser i midten af skålen, indtil du kan se ganachen begynder at samle sig. Herefter gør du cirkelbevægelsen større, så du får hele skålen rørt sammen.
Tilsæt herefter smørret og rør igen massen homogen.
Fyldes i mørke skaller, og lukkes efter ganachen har sat sig, næste dag.
Den er god. Lidt cognac eller whisky i gør den endnu bedre Skal jeg så reducere fløden?
Mit sprut-skab er halvtomt, så har hverken cognac eller whisky, men det må da prøves en dag 🙂
Jeg ville ikke reducere fløden – mængden af alkohol er jo ret lille.