Blommer i Madeira

Blommer i Madeira er en rigtig klassiker, der giver, særligt den ældre generation et sagligt smil på læben. Mine forældre har et kæmpe blommetræ, de gerne lader mig tage rigeligt af hvert år, så selv om det er lidt sent på året nu, får I her min opskrift på Blommer i Madeira.

Obs: Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver mig kommission, hvis du køber noget. Jeg linker kun til foretrukne webshops og produkter jeg selv bruger. Hvis  du køber noget gennem et affiliate link, støtter du mit side uden at det koster dig noget.

Ca. 500 g. blommer i tern
400 g. sukker
½ dl. vand
Evt. lidt vanilje (stang eller sukker)
1-2 dl Madeira
Evt. Atamon

Kog blommer med sukker, vand samt evt. vanilje i ca. 15 minutter. Stavblend evt. Jeg foretrækker dog hele stykker blommer i mine chokolader.
Tag af varmen og tilsæt Madeira – smag evt. til om du ønsker mere eller mindre Madeira. Jeg foretrækker en rimelig kraftig smag, og noget løs konsistens.
Hældes på Atamon skyllede og skoldede glas.
Blommerne kan nu holdes sig imponerende lang tid i et mørkt skab.
Ønsker du at lave “rigtige” Blommer i Madeira, hvor fyldet lægges mellem to lag marcipan kan fyldet evt sættes lidt ekstra med melatin.

Som fyldt chokolade
Da jeg laver mine Blommer i Madeira i en støbt skal ælter jeg marcipan med min Blomme i Madeira til marcipanen er relativ blød, og fylder denne i skallerne.

Chokoladerne er farvet med en julekugle i tankerne 🙂
De er farvet med rød og guld kakaosmør. (det her)
Jeg har med plastikhandske på, taget farve på en finger, og kørt rundt i formen. Først det røde, og når det havde sat sig det guld. Derefter har jeg penslet med guldpulver, for at sikre et smukt skær.

4 comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *