Lakrids i dobbeltform

Mmm – Lakrids er super godt! Og lakrids i chokolade er en genial kombi 🙂

Her har I opskriften på en fløjlsblød ganache, som børn og voksne er glade for. Juster evt mere eller mindre lakridspulver, til din egen smag.
Ganachen er god i mørk, mælk og hvide skaller.

Obs: Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver mig kommission, hvis du køber noget. Jeg linker kun til foretrukne webshops og produkter jeg selv bruger. Hvis  du køber noget gennem et affiliate link, støtter du min side uden at det koster dig noget

80 ml fløde
15 g. glukosesirup
15 g. blødt smør
160 g. hakket hvid chokolade (ca. 35 %)
3 tsk lakridspulver. Jeg bruger det fra Lakritsfabriken eller Johan BĂĽlows.

Fløde opvarmes med lakridspulver og glukosesirup til kogepunktet, og hældes derefter over den hakkede chokolade.
Rør roligt med en lille spartel i midten af massen, indtil du kan se ganachen samler sig.
Tilsæt herefter smørret og rør igen massen homogen.

At bruge dobbeltform:
Disse chokolader er støbt i to forskellige forme, som er sat sammen og burde være blevet fine æg – desværre fik jeg som I kan se, ikke sat formene rigtigt sammen, og de har fĂĄet en tydelig kant.
Jeg støber skallerne, og fylder. NĂĄr jeg sĂĄ skal støbe bunden, gør jeg det pĂĄ begge forme samtidigt, og sørger for at chokoladen er temmelig varm. SĂĄ skraber jeg bundene og klapper formene sammen, vrider dem godt, banker ned i bordet – og krydser fingre 🙂
Det er pt ca. 90 % af chokoladerne der sidder sammen, nĂĄr jeg senere tager dem ud, men det er besværet værd – de er nemlig ret fine og med god wow-effekt!

Farven på disse er blå pletter lavet med tandbørste. Se min forklaring her

Bagefter er skallerne sprayet med lidt grøn farve med min airbrush. Forklaring på det er her 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *