Airbrush – introduktion

Jeg er en nørd – på alle mulige områder, og har altid været det. Så forestil jer lige min store fornøjelse, da jeg endelig fik indkøbt en airbrush og NU skulle jeg lege 🙂

Det endte dog med at tage liiiiidt tid, inden jeg fik bare lidt styr på det.
Her er lidt om hvordan jeg gør – bemærk dog, at jeg er absolut selvlært, så det kan være nemmere metoder, men det her virker, og det er det vigtigste for mig 🙂
Billedet er fra min brors runde fødselsdag, hvor jeg lavede en farverig chokolade-buffet.

OBS: Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver mig kommission, hvis du køber noget. Jeg linker kun til foretrukne webshops og produkter jeg selv bruger. Hvis  du køber noget gennem et affiliate link, støtter du min side uden at det koster dig noget.

Mange steder kan man efterhånden købe en airbrush til at farve kager med, men bemærk kakaosmør er tykkere, og ifølge internettet skulle disse ikke virke (jeg ved det ikke, har ikke prøvet med en beregnet til kage).
Min kompressor er en lille en, ala den her Det er smart, at den er så lille, at man sagtens kan bære den frem og tilbage.
Min “pistol” er købt på ebay.de, ala den her  – det er vigtigt at størrelsen er mindst 0,5mm (det er min, man kan også få større), ellers kan I risikere at den stopper til. Min har “koppen” ovenpå pistolen, så der er kort vej fra beholder og ud – det tror jeg også er godt, så den ikke stopper.

Udfordringen er at kakaosmør er hårdt (meget hårdt!) i stuetemperatur, så det skal hele tiden holdes på +30 grader eller mere, og når man bruger airbrushen vil luften køle pistolen. Derfor har jeg også en hårtørrer kun til chokolade, så jeg kan varme pistolen mellem brug.

Min pistol
Min pistol

Jeg bruger, som tidligere nævnt købt farvet kakaosmør her og her, og vil anbefale at I starter med dette. Blander I selv pulver i kakaosmør, for at farve dette, skal I, i hvert fald være helt sikker på at der ikke er klumper, så pistolen stopper (erfaringen siger det er øv 😒 )

 Jeg smelter kakaosmørret i mikrobølgeovnen. Læs mere her

I modsætning til med pensel behøver man ikke være så opmærksom på temperaturen, da trykket fra airbrushen vil temperere kakaosmørret – jeg er ikke kemiker og forstår det ikke, men det virker. Jeg er dog fortsat obs, så jeg fortsat kan bruge bøtten til pensel senere.

Min kompressor står på 3-4 bar, når jeg arbejder. Jeg har ikke helt slået mig fast på et tryk og leger stadig med det – bliver trykket for højt står der nemlig fint kakaosmør-støv ud i hele køkkenet. Det er nok ikke for sundt at indånde. Derfor sprøjter jeg altid under min tændte emhætte, eller udendørs, afhængig af vejret.

Jeg farver direkte ned i min form, og lader derefter kakaosmørret sætte sig. Herefter støber jeg på normal vis, og farven vil hæfte sig på chokoladen.

7 comments

    1. Ren for farven? Nej, det synes jeg ikke. Det er jo et fint tynd lag, så selve hullerne er 99% af gangene helt rene, når der er støbt chokolade, og resten af farven tages nemt ved almindelig rengøring 🙂

    1. Hej Stine
      Jeg varmer den godt, og blæser alt ud jeg kan. Herefter bruger jeg en vatpind og kleenex til at fjerne hvad jeg nu kan. Så lever jeg med, at den ikke er så ren som den måske kunne blive.
      Har læst nogen der blæser vodka igennem, eller vand. Men jeg tør ikke med vand – tænk hvis der sad noget tilbage.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *