Valg af chokolade-råvarer

Når jeg skal vælge, hvilken chokolade der skal bruges er det et valg mellem smag, tilgængelighed, hvordan det er at arbejde med, og naturligvis pris. Til mine fyldte chokolader foretrækker jeg chokolade, der ikke er alt for bittert, så fyldet for lov til at træde frem.

Her er lidt forskellige chokolader, som jævnligt er i mine skabe 🙂

OBS: Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver mig kommission, hvis du køber noget. Jeg linker kun til foretrukne webshops og produkter jeg selv bruger. Hvis  du køber noget gennem et affiliate link, støtter du min side uden at det koster dig noget.

Det chokolade jeg bruger til daglig er Callebaut. Det kan fx. købes hos KforKage, eller bagetid.
Men jeg plejer at købe det hos Citti, der er en tysk forretning, der har alt muligt sjovt. Det kræver jo at man kommer forbi Tyskland 🙂
Callebaut laves med forskellige opskrifter, der er mere eller mindre flydende, dette viser med dråber på pakken. Har jeg muligheden tager jeg altid den med 4 dråber, da det er mere flydende, og jeg dermed kan få tyndere skaller.

Skal det være noget bedre chokolade er det Valrhona eller helst Mikkel Friis-Holms fantastiske, dansk producerede chokolade jeg foretrækker. Særligt Friss-Holms chokolade er utroligt lækkert, men desværre er mit budget kun til det til helt særlige lejligheder.

Skal jeg bruge noget chokolade her og nu køber jeg Toms chokoladeplader i min lokale butik. Det er okay chokolade, og er i modsætning til meget af det andet chokolade ikke fyldt med andet fedt end kakaosmør

Når jeg køber ny, relativ billig chokolade  tjekker jeg altid indholdsfortegnelsen. I mørk chokolade forventer jeg kun at se: Kakaobønner, kakaosmør, sukker, sojalectin (ect. anden type lectin) og vanilje. Mikkel Friis-Holms har mørk chokolade, der kun indeholder kakaobønner, kakaosmør, og sukker, mens det chokolade jeg har fra Valrhona og Callebaut også indeholder sojalectin og vanilje.
Bemærk, når du køber chokolade, at ordet “Chokolade” står på posen! Fx. sælger Odense chokoladeknapper og “mørk overtræk”, hvor chokoladeknapperne er helt fine, og det andet primært er billig fedtstof, og derfor ikke pengene værd, hvis I spørger mig.

 

2 comments

  1. Hej
    Hvilket prisleje ligger Callebaut i hos Citti? Sidder og overvejer at bestille det hjem fra Holland ellers – men turen til Tyskland ville da være hyggeligere ☺️

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *