Farver på fyldt chokolade

Jeg elsker at lege med farver på mine fyldte chokolader!
Det er utroligt, så mange forskellige udtryk der kan laves med lidt farve 🙂

Jeg bruger to forskellige metoder, pulver og farvet kakaosmør.

OBS: Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver mig kommission, hvis du køber noget. Jeg linker kun til foretrukne webshops og produkter jeg selv bruger. Hvis  du køber noget gennem et affiliate link, støtter du mit side uden at det koster dig noget.

At farve formen med pulveret er klart den nemmeste teknik.
Jeg pensler simpelthen pulveret i formen, og sørge for at det er godt fordelt, og der ikke lægger nogle klumper. Herefter støber jeg skallerne på almindelig vis. På billedet er formene penslet med sølv og kobberpulver, mens kronen er penslet med guldpulver.
I kan blandt andet købe pulveret på bagetid.dk – jeg foretrækker pulveret med glimmer for at få lidt ekstra bling. Vær altid opmærksom på at købe pulver der er spiseligt.

20161022_14473420141109_200852

 

Jeg køber mit kakaosmør farvet, men det er muligt at farve selv.
Det jeg har brugt gennem de sidste par år er fra Squires Kitchen, og kan købes på bagetid.dk

Kakaosmør skal ligesom chokoladen tempereres, og derfor er det vigtigt at behandle det forsigtigt.
Jeg smelter mit i mikroovnen – 20-30 sekunder af gangen, og sørger for at stoppe inden det hele er smeltet. Herefter rystes bøtten godt, så de gode krystaller i det ikke-smeltede kakaosmør kan temperere det smeltede.
Man kan nu pensle, finger-male, eller farve med en airbrush med kakaosmørret. Det øverste billede viser blandt andet chokolader der er farvet med airbrush, med en solnedgang i tankerne 🙂

Følg med de næste indlæg, hvor jeg vil beskrive i detaljer, hvordan de forskellige farver er opnået på mine chokolader. Desuden kommer jeg med et indlæg kun vedr. airbrush med kakaosmør 🙂

13 comments

  1. Hej Mie
    Det farvepulver du køber – blander du det op med noget, så det bliver flydende eller pensler du bare med pulveret direkte fra dåsen?

    1. Hej Jane.
      Jeg har endnu ikke mødt pulver der ikke kan bruges – så længe det er spiseligt. Noget er mere tydeligt end andet i chokoladen, men det er vist mere farver end type der gør det 🙂 fx er rød og kobber meget tydeligt

    1. Hej Cecilia
      Du kan farve kakaosmør med pulver. Jeg køber dem dog som farvet – syntes det er nemmere
      Jeg bruger farverne i formen direkte, og det kan man med alle slags chokolade. Du kan også bruge pulveret / kakaosmør til at farve selve chokoladen, men du kan fx ikke farve mørk chokolade lys

  2. Hej.. Håber du kan hjælpe mig med et spørgsmål 🙂 jeg vil gerne lave en superheltekage med en skyline med sorte bygninger – her havde jeg tænkt mig at bruge chokolade. Men kan man farve mørk chokolade sort uden at skulle male det på, dvs kan jeg farve chokoladen imens den er smeltet? Og i så tilfælde med hvad? Eller skal jeg virkelig male det i hånden bag efter? På forhånd tak 🙂

    1. Hej Iben.
      Du kan godt farve chokolade. Bare brug sort pulverfarve. Chokoladen ser ikke umiddelbart sort ud, mens den er smeltet, men den bliver meget mørk, når den først har sat sig

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *