Opskriften i dag kommer fra mit indre legebarn, der liiige skulle se om fyldt chokolade som smagte af honningkager var godt 😁 Og det er det!
Min familie og venner syntes alle de er ret gode, men ingen har kunne gætte smagen.
80 ml fløde
25 g. honning
25 g. blødt smør
120 g. hakket mælke chokolade
1/4 tsk honningkage-krydderi
Fløde opvarmes med honning og krydderi til kogepunktet, og hældes derefter over den hakkede chokolade.
Rør med cirkulærer bevægelser i midten af skålen, indtil du kan se ganachen begynder at samle sig. Herefter gør du cirkelbevægelsen større, så du får hele skålen rørt sammen.
Tilsæt herefter smørret og rør igen massen homogen.
Fyldes i mørke skaller, og lukkes efter ganachen har sat sig, næste dag
Jeg bruger fyldet i mørke skaller – men tænker at skaller af mælke chokolade også kan fungere 🙂
Formen har jeg i dag farvet med flere forskellige små prikker via “tandbørste-metoden”. Jeg startede med hvid, og tilføjede mere og mere blå farve. Til slut penslede jeg let med perlemor, så de enkelte chokolader har fået stor dybde i farven.
Se mere her om at farve med kakaosmør.
Hej.
Lyder som noget lækkert fyld – det må prøves!
Der står, at der skal glukose i, men det står ikke i ingredienserne?
Hvor meget skal der i?
Gid jul til dig.
Kærlig hilsen
Inge
Hej Inge
Det er en fejl. Det er honningen der skal i 🙂 Retter det med det samme
Kan det passe at det lugter stærkt AF HJORTETAKSALT
Hej Helena
Det er lang tid siden jeg sidst har lavet denne opskrift, men det husker jeg slet ikke. For mig indeholder honningkagekrydderi slet ikke hjortetakssalt, men kanel, nelliker, ingefær og allehånde