Mit absolutte favoritfyld er to klassikere – pebermynte og karamel. Umm, det er altid godt 😍
I dag får I min opskrift på mørk chokoladeganache med pebermynte. Det er lidt utraditionelt, da pebermynte ofte er i fondant (som AfterEight)
Støb ganachen i enten mælke- eller mørk chokolade.
OBS: Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver mig kommission, hvis du køber noget. Jeg linker kun til foretrukne webshops og produkter jeg selv bruger. Hvis du køber noget gennem et affiliate link, støtter du mit side uden at det koster dig noget.
Med udgangspunkt i min basisopskrift tilsætter jeg pebermynteolie efter smag – pas på, det bliver hurtigt stærkt.
Jeg bruger olie fra Urtegården, da jeg synes den smager bedst, men brug den du kan komme i nærheden af.
Min opskrift:
80 ml fløde
15 g. glukosesirup
15 g. blødt smør
100 g. hakket mørk chokolade (ca. 60 %)
Pebermynteolie, ca. 2 ml.
Fløde opvarmes med glukosesirup til kogepunktet, og hældes derefter over den hakkede chokolade.
Rør med cirkulærer bevægelser i midten af skålen, indtil du kan se ganachen begynder at samle sig. Herefter gør du cirkelbevægelsen større, så du får hele skålen rørt sammen.
Tilsæt herefter smørret og rør igen massen homogen. Nu er det tid til at tilsætte pebermynteolien, start med lidt af gangen og smag dig frem til hvor stærkt du ønsker ganachen skal være.
Den viste form er farvet grøn ved hjælp af airbrush og grøn kakaosmør (Mit er fra Squires Kitchen, i denne pakke)
Herefter er formen penslet med perlemor-pulver, som dette (ikke præcis mit, men kan ikke finde det online)
One comment