I dag kommer jeg ikke med en vild opskrift, men i stedet med det der på godt dansk hedder et “Life hack” – et tip der gør livet lettere. Jeg er nemlig endnu ikke overgået til hjemmelavet nougat, men køber en og arbejder videre med.
Når nougat skal i fyldt chokolade skal det smeltes, så det kan fordeles ordentligt i skallerne. Smelter man nougaten i gryde /mikroovn bliver det meget flydende, og svært at styre.
Jeg nøjes med at tage den faste nougat i en sprøjtepose, tager sprøjteposen i en ekstra pose og så ned i lommen. Efter en times tid eller to er nougaten blevet kropstemperatur, og perfekt at arbejde med 👍
I formen blander jeg ofte nougaten med karamelliserede nødder – men den opskrift får I en anden dag 😀
Formen er penslet med kobberfarvet pulver, som jeg har købt i mit lokale supermarked. I kan se på billedet herunder at det farver rigtig godt! På den øverste billede har jeg penslet direkte i en ren form.
Jeg støber nougaten i både hvid, mælk og mørk chokolade 😋